Maakuntasarja

Kulho voitti itälohkon runkosarjan.

Kulhon Kunto ja Puijon Pesis taistelevat maakuntasarjan itälohkon nousukarsintaotteluissa.

Tässä II - ja III - loppuotteluista lehti jutut:

II-loppuottelu Kuopiossa

III-loppuottelu Kulhossa

Kaikki nousukarsinta ottelut pelattiin "pitkän kaavan" mukaan

Noususta oli tänä vuonna todellinen taistelu, sillä Kulho oli nousukarsintojen välierissä kaatanut Kuhmon Kivan voitoin 2-1 ja Puijo puolestaan Suomussalmen Rastin samoin lukemin. Myös lohkonousija ratkesi vasta kolmannessa ottelussa, eli näin kaikki karsintavaiheet pelattiin "pitkän kaavan mukaan".

Varsinaisten nousukarsintojen ensimmäinen osa-ottelu pelattiin Kuhon kotikentällä reilu viikko sitten. Vaikka Kulho voitti ottelun puhtaasti 2-0, niin jaksolukemat olivat äärimmäisen tiukat (1-0, 2-1).

Puijon kotikentällä nähtiinkin sitten huikea taistelu ja oikea juoksujuhla. Kulho vei enimmäisen jakson lukemin 11-15, Puijo toisen 4-2, superi pelattiin tasan 2-2 ja vasta kotiutuslyöntikisassa ratkesi, että pelit jatkuvat sunnuntaina Kulhossa. Puijon voitti "kotarin" niukasti 4-3.


Kulhossa jatkettiin siitä mihin lauantaina Kuopiossa jäätiin. Ottelu oli tiukka ja jännä, Kulho voi ensimmäisen jakson 5-2, Puijon toisen 2-3, ja kun superi pelattiin juoksuitta, niin ratkaisu meni jälleen kotiutuslyönti kisaan. Siinä Puijon jäi juoksuitta ja Kulholle riitti yksi onnistuminen ja näin olivat nousujuhlat valmiit alkamaan.

Kulhon Kunnon nousijajoukkueessa ovat kauden aikana pelanneet:
Aki Könönen, Anssi Riikonen, Jukka Matikainen, Mikko Varis, Petteri Lukkarinen, Niko Varis, Teemu Harinen, Mika Könönen, Henri Hakulinen, Janne Viitalahti, Topi Purmonen, Heikki Varis, Vesa Silvennoinen, Mikko Westman, Hannu Ratilainen ja Markus Haukka. Pelinjohtajina kauden aikana ovat toimineet: Vesa Silvennoinen, Mikko Westman, Heikki Varis, Hannu Ratilainen, Petteri Lukkarinen, Niko Varis, Janne Viitalahti, Teemu Harinen.

kulho2.jpg

Suomensarjaan nousu

Kulho luopuu valitettavasti suomensarja paikastaan

Pesäpalloliiton kilpailunjohtoryhmä on hyväksynyt Leppävirran Virin ja Kulhon Kunnon sopimuksen sarjapaikkojen vaihdosta.


Sopimuksessa Viri ja Kunto ovat sopineet, että Leppävirta saa takaisin miesten suomensarjapaikan, josta se viime kauden päätteeksi tippui. Kulhon Kunto jatkaa maakuntasarjassa nousustaan huolimatta.